Урсула Грайф празнува Коледа с 300 годишна цигулка в София

Австрийската сензация ще свири със Strauss Wiener Orchester на 1 декември в НДК

Концерт майсторът на Strauss Capelle Vienna Урсула Грайф ще разказва коледни истории с 300 годишна цигулка на 1 декември в София.

Австрийската сензация ще се качи на сцената на зала 1 на НДК заедно с виртуозите от Strauss Wiener Orchester за тричасово приключение, изпълнено от музикалният гений на династията Щраус. Грайф стартира кариерата си във Volksoper, с чиито репертоар обикаля света още преди да е навршила 25. Инструментът й е най-скъпата вещ, която притежава, и е застрахован за шестцифрена сума.

Освен „властелинът на тънката струна на токчета“, както медиите във Виена описват Грайф, в най-очаквания коледен концерт за годината ще се включи сопраното Мириам Портман. Тя пее на шест езика, а сред най-забележителните й роли са Хана във „Веселата вдовица“ и Росалинда в „Прилепът“. Българската публика ще се изненада да чуе и един от любимите си екранни мафиоти Марко Ди Сапия, нашумял у нас като Салваторе от хитовия немски сериал „Кобра 11“. Тенорът балансира ловко между актьорството и оперното изкуство и има особен сантимент към творчеството на Щраус, защото дебютира на сцена в австрийската столица през 1997 г.

Година след триумфа си в София Strauss Wiener Orchester се завръща за бис с нов, още по-впечатляващ репертоар. Единственият по рода си оркестър, основан от Йохан Щраус, ще ви пренесе в едно по-добро духовно измерение с палитра от класически шедьоври в изпълнение на 37 музиканти и ангелогласните солисти на Виенската опера..

Не пропускайте Strauss Wiener Orchester и забележителния им традиционен Коледен концерт в Зала 1 на НДК на 1 декември от 19:00 ч.

 

Билетите за концерта на Strauss Wiener Orchester у нас може да намерите в билетен център НДК, OMV и в мрежата на Eventim.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *