Ползите от социалните медии

Социалните медии промениха начина, по който всички взаимодействаме помежду си онлайн. Дадена ни е способността да откриваме какво се случва в света в реално време, да се свързваме помежду си и да поддържаме връзка с приятели на дълги разстояния и за да имаме достъп до безкрайно количество информация на една ръка разстояние. В много сетива социалните медии са помогнали на много хора да намерят общ език с другите онлайн, което прави света да изглежда по-достъпен.

Според проучване на Pew Research Center, използването на социални медии е свързано с наличието на повече приятели и по-разнообразни лични мрежи, особено в развиващите се икономики. За много тийнейджъри приятелствата могат да започнат на практика, като 57% от тийнейджърите са срещнали приятел онлайн. 

Бизнесът също така използва маркетинг в социалните медии, за да насочи своите потребители точно към телефоните и компютрите си, изграждайки последователи, за да изгради лоялна база от фенове и да създаде култура зад собствената си марка. Някои компании, като Denny’s, са създали цели персонали в Twitter, за да предлагат на пазара на по-млади потребители, използвайки техния собствен език и персони.

описание на въпросите