Strauss Capelle Vienna в България за първи път

Strauss Capelle Vienna идват в състав от 35 човека

Ще чуем световноизвестните валсове, както първоначално са били създадени от династията Щраус

 

Strauss Capelle Vienna, оригиналният оркестър на Йохан Щраус, който гостува у нас на 1 декември в Зала 1 на НДК, предоставя на българската публика възможността да чуе световноизвестните валсове и полка, както първоначално са били създадени от династията Щраус. Ще видим Strauss Capelle Vienna да изпълняват любимите музикални шедьоври, облечени в автентичните си исторически костюми.

 

Strauss Capelle Vienna представят своите чувствителни музикални интерпретации, както във Виена, така и на международни фестивали и концерти по целия свят, като утвърждават своята отлична репутация през последните четири десетилетия.

 

И го правят не само благодарение на факта, че оркестърът е създаден от един от най-обичаните и талантливи австрийски композитори, но и заради впечатляващите музиканти, които са лицето на Strauss Capelle Vienna днес.

 

За концерта в София оркестърът пристига в състав от 35 човека. От 2011 г. главен диригент на оригиналния оркестър на Йохан Щраус е Маестро Rainer Roos. Роден е в Щутгарт, където завършва Щутгартска музикална школа за сценични изкуства (Musikhochschule Stuttgart).

 

С годините придобива богат опит, работейки с различни известни международни оркестри, сред които Югозападен немски камерен оркестър, Парижки камерен оркестър, Симфоничен оркестър на Виенска народна опера, Сценичен оркестър на Виенска държавна опера и много други.

 

„Всички музиканти от Strauss Capelle Vienna са изключителни, способни да спечелят всяка аудитория, дори и най-модерната“, пише The Washington Post, а много други международни медии, сред които и New York Times, описват Strauss Capelle Vienna като един от най-брилянтните световни оркестри.

 

Ако искате да усетите истинския виенски дух на единствения по рода си оригинален оркестър на великия Йохан Щраус в София, заповядайте в Зала 1 на НДК на 1 декември от 19:00 ч.

 

Билетите за концерта на Strauss Capelle Vienna у нас може да намерите в билетен център НДК, OMV, в мрежата на Eventim.bg и онлайн на: http://bit.ly/STRAUSS-SOFIA

 

Следете събитието на официалната му Фейсбук страницa:https://www.facebook.com/events/232178150869656/ и на официалната Фейсбук страница на  5PT:https://www.facebook.com/5ptbg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *